Zonder deze partijen hadden wij niet kunnen bestaan.

De 2019 editie wordt mogelijk gemaakt door:


Xplo Music & Events is een creatieve onderneming waar muzikale concepten bedacht worden die op een brede wijze worden geëxploiteerd. In 1994 zijn we als independent platenlabel begonnen met het produceren van muziek en het boeken en managen van artiesten. De afgelopen jaren zijn onze activiteiten uitgebreid met het organiseren van (grootschalige) muziekevenementen en theaterproducties. Daarnaast wordt in onze studio muziek gecomponeerd en geproduceerd voor bands, events, commercials en theaterproducties.

Rotterdam Festivals


Rotterdam Festivals coördineert het evenementenbeleid in Rotterdam en stimuleert de cultuurparticipatie van Rotterdammers. Ze realiseren een karakteristiek festivalaanbod en een breed publiek voor kunst en cultuur in Rotterdam.

Meer info:  https://www.rotterdamfestivals.nl

Opzoomer Mee


Opzoomer Mee voert sinds jaar en dag de Opzoomercampagne uit in Rotterdam en biedt service aan gebiedscommissies en Rotterdammers als het gaat om bewonersinitiatieven. Meer info: https://www.opzoomermee.nl

Popunie


Popunie is een stichting die sinds 1985 actief is in de popsector. Voorheen gericht op de provincie Zuid-Holland, vanaf 2013 met de focus op Rotterdam. De Popunie organiseert projecten voor en verleent diensten aan popmuzikanten, popfestivals, podia, de gemeente en andere geïnteresseerden of belanghebbenden.

Meer info: https://popunie.nl/actueel/

Stichting Elise Mathilde Fonds


Stichting Elise Mathilde Fonds geeft steun aan instellingen die een algemeen sociaal, cultureel of ideëel doel nastreven, waardoor de maatschappijstructuur wordt verbeterd/verstevigd en waarbij de inzet van vrijwilligers een must is en de aanvrager zonder winstoogmerk opereert.

Meer info:  http://elisemathilde.nl/over-ons

Erfgoedhavens Rotterdam


De stichting Erfgoedhavens Rotterdam beheert de binnenstadshavens vanaf de Schiedamsedijk tot de Oostmaaslaan en een deel van historisch Delfshaven. Het deel van de Leuvehaven tot en met Haringvliet is gelegen in het Maritiem District. Een groot deel van deze havens biedt ligplaatsen voor historische (zeilende) bedrijfsvaartuigen. Het gaat om bedrijfsvaartuigen van 50 jaar en ouder, met een historisch casco, dat in oorspronkelijke staat verkeert of wordt gerestaureerd. Meer info: https://www.erfgoedhavensrotterdam.nl

StayOkay


Het fijne aan dit hostel is dat je je meteen thuis voelt. Het hostel creëert een oase van rust en je kan gaan en staan waar je wilt. Hoewel het binnenzijn je hier goed zal doen, weet je ook dat je geen tijd te verliezen hebt om eropuit te gaan. Je waant je toch in het Sex and the City van Nederland, met een skyline van mogelijkheden en een stad waarin je 24/7 wakker wilt zijn. Tegenwoordig ook met terras voor een heerlijk hapje en drankje!

The Social Club


De Social Club Rotterdam is een centraal knooppunt geworden voor inwoners van Rotterdam en internationale reizigers, en een hotspot voor startups, freelancers en mensen die gewoon van het leven willen genieten. De keuken van The Social Club is uniek in Rotterdam door de wijze waarop de gerechten worden geserveerd. Daarnaast maken de baristas & cocktailshakers van The Social Club koffie’s en cocktails met internationale allure.

Pardoen


Pardoen is een gezellige kroeg aan de Oude Haven in Rotterdam. Naast standaard pils, heeft Pardoen ook keuze uit 6 speciaal bieren van de tap. Voor wie een middag op een zonovergoten terras wil zitten of een avond met goede muziek wil doorbrengen, bij pardoen ben je aan het juiste adres!

Noah


Bij Noah staan ze altijd voor je klaar om je een mooie tijd te bezorgen. Ze zorgen ervoor dat jij (en je entourage) niets te kort komt. Een crafty cocktail of een mooi drankje. Kun je niet kiezen uit al die smaakvolle straatklassiekers van de menukaart? Ze helpen je maar al te graag!

Kade 4


Gelegen aan de authentieke Oude Haven, is Kade 4 dé plek om te genieten van een Frans georiënteerde keuken en de Rotterdamse gezelligheid. Eerlijke prijzen en spontane bediening zullen een ieder een welkom gevoel geven.

Popocatecatepetl


Op een steenworp afstand van station Blaak vind je het fijnste Mexicaanse restaurant van Rotterdam. Bij Popocatecatepetl The Mexican eet je authentiek Mexicaans in een eigentijdse sfeer. Van een Mexicaans bier en enchiladas tot cocktails en hapjes: The Mexican is er voor iedereen.

Mooii


Gelderseplein in de historische Oude Haven van Rotterdam. Al sinds het prille begin is MOOII een favoriete stek voor liefhebbers van goed eten zonder al te veel poespas, in een gemoedelijke Rotterdamse sfeer. Naast het huiselijke à la carte restaurant beschikt MOOII over een prachtig terras en een aparte ruimte met een capaciteit van 10 tot 150 personen voor besloten lunches, borrels, diners, vergaderingen en feesten.

Het Witte Huis


De sfeervolle inrichting en het uitzicht op de schilderachtige oude haven maken Het Witte Huis tot een van de leukste plekken van de stad.

Voor een stapavond met soulklassiekers op de vrijdag of een wijn & spijs belevenis op de zaterdag, in Het Witte Huis weten ze waar genieten voor staat!

Stockholm


Frans georiënteerde gastronomie kruist perfect geschudde cocktails in de Oude Haven!

Meat Rotterdam


Samen met de kinderen wordt er een creatieve omgeving gecreëerd waarbij weggeworpen materialen gebruikt worden voor de kinderspelen. Zo worden er van drinkflessen en blikjes molentjes gemaakt en kunnen kinderen spelen met knikkerbanen die volledig gemaakt zijn van gerecycled materiaal.

Lot & Daan


Bij LOT&DAAN kun je terecht voor jouw ontbijt, lunch en early-diner. Wil je ontbijten om 15:00? Prima! Lunchen tijdens onze vrijdagmiddagborrel? Geen probleem. Kies een plek in de zaak die past bij je gevoel op dat moment: onderuitgezakt genieten in onze huiskamer of een zakelijke lunch aan de langgerekte tafels met vrij uitzicht over het Gelderseplein in Rotterdam Centrum. Hun visie op gezond eten delen ze graag: niet te moeilijk, wel eerlijk. Aan hun gekke groenten en rare nootjes geen onnodige toevoegingen. Gezond genoeg? Dat bepaal je zelf! Zij geven je de basis, jij bepaalt de toevoeging. Een verantwoorde keuze is het zeker.

APARTT

NET EVEN ANDERS


APARTT, NET EVEN ANDERS
En dat is precies wat zij zijn. Liggend aan het water bij de Oude Haven in Rotterdam, een gezellig restaurant en café! Of je nu komt voor je Latte Macchiato, voor een zakenlunch, een gezellige borrel, of een romantische date; bij Appartt zit je altijd goed.

Vader Kleinjan


De naam zegt het al. Een gezellig en vertrouwd café aan de Oude haven in Rotterdam. Een moderne zaak met ouderwetse gastvrijheid, hartelijkheid en service. Voor student, zakenman en toerist. Op het grote terras aan het water met historisch uitzicht op het Witte Huis en de Maasbruggen geniet je vanaf 12.00 uur tot zonsondergang van de zon én van heerlijk eten, prachtige wijnen, koude biertjes en lekkere koffie.

91Spices


De Indiase keuken is divers, avontuurlijk en natuurlijk vol specerijen en smaken! Ontdek ’s avonds hun heerlijke curries, soepen en sizzlers of probeer Indiaas streetfood voor de lunch! De tafels aan de voorkant zijn ideaal tijdens voor de lunch, vergaderingen of laptopsessies. Kom je met een groep? Dan kan je genieten van de loungebanken op verschillende verdiepingen. Ook kan je kiezen voor een uitzicht op de open keuken!

Waar en wanneer

Het Oude Haven Zomerfestival vindt rara, plaats in de Oude Haven in Rotterdam. Deze zesde edtie is op zondag 2 september 2018. De programmering zal binnenkort aangekondigd worden. We starten om 15:00, maar de terrassen zijn al eerder geopend, dus wees welkom. Het laatste optreden is rond de klok van 22 uur.

Voor wie

Iedereen die zin heeft in een gemoedelijke middag en gezellige avond op een bijzondere plek in Rotterdam is meer dan welkom. Het festival is vrij toegankelijk voor jong en oud(er). En met muziek, straatacts, foodtrucks, workshops, rondleidingen is er genoeg om je bij te vermaken.

Wat valt er te doen

Bijzondere optredens op bijzondere plekken. Van meer en minder bekende artiesten, jong talent en gevestigde namen. Ook voor kinderen is er genoeg te beleven met waterballen, Circus Rotjeknor en kinderspelen met gerecycled materiaal.

Waarom dit Festival

Het festival wil alle bezoekers laten zien wat een bijzondere plek die Oudste Haven van Rotterdam is. En tegelijkertijd wil het festival publiek van dichtbij laten kennismaken met jong talent en (meer) gevestigde namen. Het festival is een jaarlijks evenement waarbij de betrokkenheid wordt vergroot van de bewoners van de Oude Haven, de ondernemers aldaar, artiesten en kunstenaars uit Rotterdam. Zij werken immers samen om bezoekers uit te nodigen “hun” Oude Haven met andere ogen te bekijken.