De programmering is rond! De fijnste muziek en de leukste kinderprogrammering zal ook dit jaar het festival tot één groot feest maken.

Ellen ten Damme

Ellen ten Damme is een echte alleskunner! Niet alleen is ze één van de beste zangeressen van Nederland, ook is ze actrice, muzikant, stout meisje, circusartieste, vamp, componiste, danseres, schrijfster en Pippi Lankous. En dat allemaal tegelijk.


De ware magie is haar eerlijkheid. Ondanks haar duizelingwekkende maskerades, is ze altijd zichzelf. Ze is echt. Met volle overgave leeft ze voor het podium, haar kunst en haar publiek. Ze is altijd op zoek naar het artistieke avontuur en zoekt daarbij altijd de grenzen op van verschillende disciplines en van haar eigen kunnen.

Eline Mann

Eline Mann is anders dan de meeste singer/songrwiters: ze is energiek, soulvol en heeft een heerlijke bijdehante houding.


In 2018 haalde Eline Mann de halve finales van De Grote Prijs van Nederland en in datzelfde jaar deed ze mee aan de Popronde. In mei 2019 heeft ze opgetreden in de TV-show All Together Now, waar ze een ode bracht aan Destiny’s Child’s ‘Survivor’. Op 13 juni bracht ze haar langverwachte debuut-EP ‘Tantrum’ uit, wat ze vierde met twee release shows: eentje in Amsterdam en eentje in Rotterdam.

Let's get lost!

Met z’n tweeën rocken, het kan!


Gitaar, basgitaar, tweestemmige zang en foot drums bepalen de sound van het duo Aldo Spadaro en Luc Pustjens. Deze jonge band ontstond begin 2019 en ondanks dat ze maar met z’n tweeën zijn weten ze een hele dikke bandsound neer te zetten.

Dr. Meraki

Dr. Meraki is een jonge, energieke band die jazz, soul, funk en fusion met elkaar verweeft. Sinds 2016 delen de jongens hun liefde voor muziek met het publiek en ze timmeren dus al enige tijd aan de weg.


Ze speelden onder andere op Parkpop, North Sea Round Town, het Metropolis Festival, in Paard van Troje en op Bad ass Jazz fest. Daarnaast hebben ze al verschillende prijzen en nominaties in de wacht gesleept. Eind 2016 wonnen ze de Music Matters Award in theater Zuidplein, waardoor ze in 2017 Muziekambassadeur van Rotterdam werden. In 2016 waren ze daarnaast de winnaar van Road to Parkpop en de Metropolis “Lekker Bezig” Bokaal. In 2017 werd hun track “Shopped Out” genomineerd voor beste track 2016 van de Popunie Rotterdam. In datzelfde jaar hebben ze hun debuut EP ‘Blanc’ uitgebracht.

Dat belooft wat!

Willemijn de Boer

Willemijn de Boer is een Rotterdamse kleinkunstenaar/ cabaretière. Ze is afgestudeerd muzikant en studeert momenteel cabaret aan de Koningstheateracademie in Den Bosch.


Haar teksten gaan over haar leven als twintiger en zijn bijna allemaal autobiografisch. Zonder blad voor de mond vertelt ze in haar nummers over hoe ze zich voelt en wat ze meemaakt. Met haar muziek geïnspireerd op artiesten als Spinvis, Clean Pete en Maarten van Roozendaal, probeert ze het publiek te raken, vermaken, inspireren en taboes te doorbreken.

Oliver Pesch

Oliver Pesch won in 2016 al de Kunstbende Zuid-Holland en de afgelopen jaren heeft hij zich ontwikkeld tot een opkomende Rotterdamse ster.


De 19-jarige singer-songwriter inspireert zijn muziek op de blues en folk van de jaren zestig en zeventig. Hij is daarbij sterk beïnvloed door onder andere The Beatles, James Taylor, Paul Simon en Blake Mills. Door traditionele invloeden met eigen ideeën te mengen ontstaat er een eigen geluid dat opvalt in het hedendaagse muzieklandschap.

Via zijn nummers wil hij graag de wereld vanuit zijn perspectief laten zien en dat doet hij met verve. In akoestische setting vertolkt hij zijn betekenisvolle muziek op een prachtige manier.

Yasgur

Yasgur, ofwel vier jonge honden met een passie voor oude muziek.


De populaire muziek uit de jaren zestig en zeventig staat centraal bij deze band en dat spat er van alle kanten af. Dat moet ook wel als je de band naam vernoemd naar de landeigenaar van Woodstock.

Met openhartige songs die je doen denken aan Crosby, Stills & Nash, Jackson Browne en The Beatles komen deze oude zielen direct binnen en laten ze zien waarom deze muziek de tand des tijds doorstaat. 

Banana Savannah

Haal je funky outfit uit de kast, want er wordt gedanst op de muziek van Banana Savannah!


“Good vibes and positive energy.” Dat is waar het bij deze groove-gerichte band om draait. De invloeden van bands als The Meters, Curtis Mayfield, en Parliament-Funkadelic zijn goed terug te horen in hun nummers en met hun hedendaagse kijk op de 70’s maken zij funk weer “fresh”.
Naast het spelen van eigen werk worden ook de classics niet overgeslagen, met veel plezier en creativiteit worden deze nummers ondergedompeld in een Banana Savannah sausje. 

Jules

Zoals de titel van haar duet met Wulf al zegt: er komt nog veel meer.


‘More Than This’, het duet van Wulf en Jules uit 2018, is een klein voorproefje van wat er allemaal nog gaat komen van deze singer-songwriter.
Jules (Julia van der Kleij) heeft een uniek en betoverend stemgeluid. Haar liefde voor oude soul is terug te horen zodra ze begint te zingen.
Op internet is verder nog maar weinig te vinden van Jules, maar dat ene filmpje zegt genoeg. De term ‘veelbelovend’ krijgt een nieuwe lading na het zien van de kleine Jules achter een enorme vleugel, waar ze haar liefdesverdriet bezing in het nummer ‘Baby It’s Over’. Het nummer is in deze live-versie ook op Spotify te vinden.

Supermoon

SUPERMOON is dansbaar, strak en vermaak van de bovenste funk.


Uit een ander sterrenstelsel gevlogen is hier SUPERMOON! Ze brengen het fenomeen Moonstruck Future Funk; een buitenaardse combinatie van dikke groove, sterke harmonieën en een dosis accenten die je in een rap tempo om de oren vliegen.

Kirsten Vennix

Groots en meeslepend kan leuk zijn, maar klein en persoonlijk is soms een betere keuze.


Kirsten is een getalenteerde en veelzijdige Deens-Nederlandse zangeres die zich laat insprieren door internationale grootheden als Dusty Springfield & Etta James en vaderlandse troubadours als Ramses Shaffy & Liesbeth List. Hierdoor overbrugt haar stijl verschillende muziekgenres, van ingetogen kleinkunstliedjes tot krachtige popnummers.

Charlotte & Bibi

Eens een keer wat anders: een cabaretduo!


Charlotte & Bibi hebben in 2017 de Kunstbende gewonnen, waarna ze op Lowlands en Oerol hebben gestaan en zelfs met Sara Kroos mee zijn gegaan op tour om het voorprogramma te verzorgen. Eerder dit jaar stonden ze daarnaast op het Bevrijdingsfestival Rotterdam.

De meiden zijn niet alleen een cabaret-duo, maar ook nog eens beste vriendinnen. Ze kennen elkaar al zo’n twintig jaar, sinds dat Bibi 0 jaar oud was. Het duo maakt voorstellingen met een eigen stijl; absurdistische sketches en energieke dialogen.

Something like Sunshine

Ze zijn oude bekenden van het Oude Haven Zomerfestival en wat zijn ze blij dat ze er dit jaar weer zijn!


Teddy Macrander en Aina Qvist laten de zon schijnen op het Oude Haven Zomerfestival. Als Something Like Sunshine spelen ze al ruim vier jaar samen en schrijven ze hun eigen nummers, zowel solo als samen.
Het duo wordt geïnspireerd door artiesten als Dixie Chicks, John Mayer, Ilse de Lange/ Common Linnets, Ed Sheeran en Norah Jones. Het genre waarin ze spelen is een combinatie van country, pop & folk en ze zingen veel tweestemming. Het doel? Zoveel mogelijk spelen en hun eigen geluid laten horen!

Jordi Martin

Jordi Martin is een 26-jarige, gepassioneerde singer-songwriter met pop/ rock invloeden.


Op jonge leeftijd besloot hij al heel snel dat hij gitaar en zang wilde combineren en zoveel mogelijk mensen daarvan wilde laten genieten. In 2017 leek zijn carriere op een dood spoor te belanden, tot hij een van zijn idolen Ed Sheeran ontmoette die hem bemoedigend toesprak: “Go for it man, you’re a great singer songwriter. Don’t have a plan B.” En zo geschiedde.

Met melodieën die prettig in het gehoor liggen, muziek die recht uit het hart komt en zijn sympathieke uitstraling, zoekt Jordi altijd de positieve connectie tussen hem en het publiek en weet Jordi al jaren de harten te beroeren van vele fans.

Kinderprogramma

Platenbus


Never change a winning team! De Platenbus is ook dit jaar weer op het festival te vinden!

Mini museum


Voor het mini museum hebben bewoners foto’s, boeken en andere spullen van de geschiedenis van de Oude Haven verzameld!

Circus Rotjeknor


Koordansen, eenwielfietsen, stelten lopen, diabolo en jongleren: het kan allemaal onder begeleiding van de deskundige circusdocenten!

Zweefmolen


Rondzweven door de lucht, wie wil dat nou niet?

Rondleidingen


Kom meer te weten over het prachtige gebied tijdens verschillende rondleidingen, gegeven door de bewoners van de Oude Haven!