OPTREDENS

Bijzondere optredens op bijzondere locaties.

Met 7 podia, 10 artiesten, 2 Luisterbootjes en het Dak van het Witte Huis is het programma weer veelbelovend.

Wie
Bekijk hieronder de artiesten stuk voor stuk

Ruben Hein


Met trots verwelkomen we Ruben Hein op het Oude Haven Zomerfestival. Deze geweldige muzikant is onder andere bekend geworden met het RTL4 programma Linda’s Zomerweek. Met een Edison publieksprijs op zak duikt hij op 20 augustus achter de piano om met zijn warme stem de mooiste muziek ten gehore te brengen.

Amber Gomaa


Ze stond in 2014 al eens op het festival als achtergrondzangeres van Jett Rebel. Dit jaar zal ze haar performance solo geven. Amber Gomaa is een artiest van formaat en dat zal ze op 20 augustus aan iedereen komen laten horen.

Convoi Exceptional


Convoi Exceptional zijn rock ’n roll-drummers met maar één doel voor ogen; de mensen op het Oude Haven Zomerfestival laten swingen. Dat zal geen probleem worden, want stil zitten tijdens het luisteren naar deze muzikanten is gewoonweg niet mogelijk.

Funkkaravaan


Met een knaloranje, retro caravan en een collectie vinylplaten reizen de DJ’s van de Funkkaravaan met ons terug in de tijd naar de soulvolle jaren ’60 en funky jaren ’70.

The Cosmic Carnival


Deze Rotterdamse band was er de eerste editie van het festival in 2013 bij. Maar liefst vier albums, vele singles, een tour door Amerika en vele andere hoogtepunten verder staan ze dit jaar weer in de Oude Haven van Rotterdam. Wij zijn erg blij om The Cosmic Carnival weer aan de programmering toe te kunnen voegen.

All The King's Daughters


Ze zijn terug. Deze vrolijke, opgewekte meiden laten het festivalterrein weer stralen. Nico Dijkshoorn zei bij De Wereld Draait Door ooit dat dit meisjes zijn “die Maarten van Rossum laten glimlachen”. De tweelingzussen Nina en Laura zingen pop/folk nummers in prachtige harmonieën en komen ons daar op 20 augustus mee verblijden.

Fleur Bonnewits


15 jaar oud is dit Rotterdamse talent. Fleur Bonnewits won dit jaar de Kunstbende Zuid-Holland in de categorie muziek en op 20 augustus is ze erbij op het Oude Haven Zomerfestival.

De Platenbus


Vanuit een oude brandweerwagen worden platen gedraaid van de jaren 30 tot aan de jaren 80. Jazz, chansons, tango, je hoort het allemaal voorbijkomen terwijl je staat te swingen voor deze zogeheten ‘Platenbus’ of met een drankje uitrust op zijn sfeervolle terrasje.

Steffen Morrison


Soulkoning Steffen Morrison zal alle bezoekers van het festival verblijden met zijn passie voor het genre dat hij vertaalt in prachtige en unieke performances. Met zijn gitaar in de aanslag zal hij de lekkerste soulmuziek laten horen.

St. Solaire


St. Solaire won in mei dit jaar de Sena Grote Prijs van Rotterdam. De jury sprak vol lof over hen; “St. Solaire is een band die ondanks hun korte bestaan al de nodige meters heeft gemaakt. Qua muziek en soul in de uitvoering staat deze band als een huis”. Wij zijn trots dat ze op 20 augustus bij ons in de Oude Haven zijn.

Power to the Pipo


Ze zijn er weer! Na het grote succes van vorig jaar komen de jongens van Power to the Pipo
dit jaar wederom terug naar het Oude Haven Zomerfestival. Ze parkeren hun caravan en
maken erin en eromheen een groot feest. Want hun muziek is soms subtiel, maar meestal
niet en dan kun je gewoonweg niet op je stoel blijven zitten. Er mag dan ook gedanst
worden!

Emmaly Brown


In 2014 stond Emmaly Brown in de finale van The Voice Of Holland. Een jaar later studeerde ze af aan de Popacademie Rotterdam. We zijn er trots op dit onwijs muzikale talent te kunnen toevoegen aan de programmering.

Oliver Pesch


Oliver Pesch won in 2016 de Kunstbende Zuid-Holland. Een opkomende Rotterdamse ster. In akoestische setting komt hij betekenisvolle muziek op een prachtige manier vertolken. Dit is een van die optredens die je echt moet meemaken.

Moving Frost


Moving Frost is een alternatieve pop/rock band. In een kleine, akoestische bezetting komen deze muzikale jongens de gevoelige snaar raken.