ACTIVITEITEN

Naast heel veel bijzondere optredens op bijzondere plekken is er nog veel meer te doen.

LUISTERBOOTJES


Ook dit jaar zijn ze er weer! Lekker met een mannetje of 12 het water op en tegelijkertijd een privéconcert krijgen? Pak de luisterboot. Voor het Witte Huis stap je op en een heerlijk half uur later kom je weer aan wal, een prachtervaring rijker. Zoek de kapitein voor een kaartje!

WATERBALLEN


Altijd al eens over water heen willen kunnen lopen? Dat kan! Na alle positieve reacties van voorgaande jaren zijn ook dit jaar de waterballen weer te vinden in de Oude Haven.

snaaistraat


Op het Gelderseplein vind je de Snaaistraat met lekkers op wielen van onze sfeervolle Rotterdamse foodtrucks:
HY Koffie
Het lekkerste bakkie uit Rotterdam
Fritez
Haute Friture! Patatje, maar dan anders
De IJscoman
Vers gemaakt ijs uit Rotterdam
Berlin’s Tasty
echte Berlijnse Currywurst
Johnny Doodle
Echte Rotterdamse chocoladerepen

“BRING YOUR OWN”-picknick*


Op het Gelderseplein genieten van zelf meegebrachte versnaperingen of haal wat lekkere snacks bij de Snaaistraat met onze sfeervolle Rotterdamse Foodtrucks.

CIRCUS ROTJEKNOR


Circus Rotjeknor komt met een bus vol circusspullen naar het Oude Haven Zomerfestival. Komt dat zien en doe mee! Hét jeugdcircus uit Rotterdam zal voor jong en oud een heuse circusspeelplaats maken op het Gelderseplein. Koorddansen, ballonnen, eenwielfietsen, stelten lopen, diabolo en jongleren: Het kan allemaal onder begeleiding van deskundige circusdocenten. Dus laat de ware circusartiest in je naar boven komen.

RONDLEIDINGEN VANAF DE JAN KUITENBRUG*


Wandel onder begeleiding van een gids door de Oude Haven en kom alles te weten over de historie en Piet Blom.
15.30 Historische Rondleiding ‘Eastside Rotterdam’
16.30 Rondleiding over Piet Blom
17.30 Historische Rondleiding door de Oude Haven

KINDERSPELEN MET GERECYCLED MATERIAAL*


Samen met de kinderen wordt er een creatieve omgeving gecreëerd waarbij weggeworpen materialen gebruikt worden voor de kinderspelen. Zo worden er van drinkflessen en blikjes molentjes gemaakt en kunnen kinderen spelen met knikkerbanen die volledig gemaakt zijn van gerecycled materiaal.

Joris Lutz leest voor


Acteur, muzikant en kinderboekenschrijver Joris Lutz heeft samen met de collega’s van Fredpark een aantal muzikale boeken geschreven over het hondje Fred. Op het Oude Haven Zomerfestival komt hij het, net compleet vernieuwde, boek ‘Fred in de haven’ voorlezen. Een ontzettend leuk boek voor kinderen van 5 en hun (groot)ouders.

*Deze activiteiten zijn georganiseerd door de bewoners